Sunday, February 1, 2015

Aduan Masalah Duit BR1M 2015 Belum Dapat Lagi Dan Amaun Tidak Seperti Dijanjikan





Aduan pemohon yang mengalami masalah duit BR1M 2015 masih belum dapat lagi masih ramai tak dapat, kalau dapat mungkin tidak seperti amaun yang dijanjikan di dalam jadual diatas.. Kepada anda yang layak untuk menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia namun masih belum menerima duit BR1M, pembayaran menerusi akaun bank akan dikreditkan secara berperingkat mulai 12 Januari 2015 sehingga 31 Januari 2015. Perlu di ingatkan bahawa butiran nombor akaun bank anda mestilah tepat dan kemaskini maklumat peribadi telah dilakukan untuk mengelakkan pembayaran BR1M gagal diproses.


Jadi,, saya cadangkan buat aduan di LHDN sekiranya ada masalah 

  • Tak dapat kemaskini permohonan
  • BR1M dapat tapi tak cukup, contoh ; sepatutnya dapat RM300 tapi dapat RM240
  • BR1M belum masuk sampai melebihi tempoh yang ditetapkan LHDN
Sebabnya..dulu BR1M ada kawan aku dia dapat BR1M tak cukup, patut dapat RM650 tapi dapat RM450,, jadi dia buat aduan di LHDN, kemudian isi borang,, sebulan lepas tu Dapat lagi Baki....benda macam ni kena buat aduan...baru diorang bergerak..

Sekian..rajin-rajin la ke pejabat LHDN...sebab kalau telefon pun tak guna, diorang tak akan angkat..(personal experience) dan pernah kawan aku bercakap dengan pegawa LHDN dalam telefon yang Kurang ajar...bila tanya nama tak nak bagitahu...tau plak kecut perut..



Tarikh Baru Bayaran BR1M 2015 Jika Lewat Kemaskini/ Mohon
  • Pembayaran mulai 12 Februari 2015 bagi pemohonan yang telah kemukakan permohonan/ kemaskini BR1M pada 1 Januari hingga 31 Januari 2015
So, siapa yang kemaskini lambat, tunggu la 12 Februari 2015,

19 comments:

ali hasyimi abdul razak said...

Sy punya status, masih dalam proses. Jd mcm mane tu? Sbb tgk pmbayaran sehingga 31 januari 2015 je.

Malek Ku said...

kalau dh dlm proses tu mungkin 12 februari ini..

Shark Lite said...
This comment has been removed by the author.
Shark Lite said...

mcm sye induvidu permohonan diluluskan tpi still xdpt ag sye tngok bgi yg bujang brim dpt pade 15 jan tpi still xdpt lagi

Shark Lite said...

mcm sye induvidu permohonan diluluskan tpi still xdpt ag sye tngok bgi yg bujang brim dpt pade 15 jan tpi still xdpt lagi

Malek Ku said...

ramai lagi individu bujang belum dapat,,beberapa org kawan sy pn blum dapat..dikhabarkan 12februari..

Malek Ku said...

sama kes dgn dua org kawan sy..diorg cakap mmg dah llus..tp duit blm masuk lagi..rmai jgk mcmni

Mr Frz said...

Tunggu je esok 12hb dapat ke x

kerabu_nyior said...

Samala aku pun diluluskan tp xmasok lg.. tggula esok camne

laila Ismail said...

Status Masih lagi dlm process npe yer?

kerabu_nyior said...

masukla sangat...

kerabu_nyior said...

2-3 hari lepas status dh diluluskan ..
hari ni status dalam proses lak..
cam ada unsur nk kelentong rakyat je..
janji dilipati

Sumber: Tarikh Baru Bayaran BR1M 2015 Jika Lewat Kemaskini/ Mohon | melvister.com

mohamad shahril said...

2 hari lepas saya semak status brim,lulus,akaun may bank tapi hari ini semak balik masih dlm proses. TAK PAHAMLAH.

Mohamad Farid said...

12hb feb check status da di luluskan n berjaya..siap dgn bank mybank bagai,tapi 14hb feb sy semak balik status sy da jdi dalam proses balik..sampai la sekarang tak masuk2 lagi..

Adam Kamal said...

Samalah..tiba2 je mengarut ahh sistem mcm ni

Faiz Anwar said...

Hahahaha sama lah dengan saya. Diluluskan pada 10 februari, namun apabila semak semula pada 13 februari lepas, status kembali kepada 'permohonan sedang diproses'. Apakah yang terjadi sebenarnya?

Mohd Hasfizi Hassan said...

kepala butuh ..dh lulus duit xmsuk pon kencing cam anjing kurap la lu orang

akid said...

Knpe brim blum msuk lgi... Pdhal sttus brim llus. Kelompok 01
Tpi sampai skrg blum msuk lgi ni

akid said...

Knpe brim blum msuk lgi... Pdhal sttus brim llus. Kelompok 01
Tpi sampai skrg blum msuk lgi ni



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...