Tuesday, January 27, 2015

Kadar Tol Terkini Seluruh Malaysia PLUS/SPRINT/MEX/AKLEH dan Lain-Lain

Salam..senang sahaja nak cek harga tol sepanjang perjalanan kita sebenarnya.. sebab dah memang ada web untuk kita cek ni..

Asalnya aku nak cek brapa rate dari Kuala Kangsar Ke Johor Bahru, so cek punya cek.. RM74.


Boleh Check kat http://www.plus.com.my/

Amacam? senang jer kan? apelagi..Plan la perjalanan korg nak kemana, kalau aku, anku nak ke JB, exit skudai.. so. aku kira2 ada dua option A & B

OPTION A

Tol pergi balik = RM148
Minyak Ron95 = RM120

Jarak = 572KM


EST TOTAL : RM268





OPTION B

FLIGHT

Cuma waktu agak limited,,


tapi compare lgi murah..

EST. COST : RM212


So, overall sometimes flight lagi murah dari kita pergi sendiri naik kreta penat badan drive..unless ada second or third driver..

Selamat travel.

2 comments:

hainom OKje said...

Mak ai.....planning baik punya...

Malek Ku said...

ya..brula dpt jimat..huhu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...