Saturday, January 31, 2015

Cara Untuk Tukar IP Address Dan Melayari Web Secara Anonymous

Salam,

IP (Internet Protocol) address ni lebih kurang macam pengenalan, identification untuk anda kepada orang lain melalui komputer/laptop anda. lebih kurang macam alamat rumah kita semua orang ada lamaat rumah kan.

Jadi..bagus ke tak bagus kalau orang tau alamat rumah kita?..maybe bagus,,maybe jugak ada orang boleh ambil kesempatan.

Jadi nak sorok alamat kita atau surf web secara orang tak tau..kenala guna VPN(Virtual Private Network).Sebab ONCE kita tukar IP address, dia automatic ingat kita ni dari negara lain.

KENAPA NAK GUNA VPN? APA BAGUSNYER?


  • Surfing web anonymous
  • Akses website-website yang dah kena block
  • Lebih secure data(paid VPN)
Ok, aku guna VPN ni sebab masa dulu-dulu sibuk kecoh malaysia nak ban website itu ini..jadi alternative kepada website ban ni adalah...VPN..

Dengan VPN kita boleh access mana-mana site yang diban di Malaysia..banyak website kena banned yang sebenarnya kat malaysia ni..aku install sebab nak access website-website untuk download movies dan game.


Tengok..banyak website kena block, so VPN yang sesuai digunakan mengikut PCAdvisor UK. adalah seperti berikut...just install je..dan boleh ON and OFF anytime .



Hotspot Shield

Best free VPN services: HotSpot Shield



PrivateTunnel VPN

Best free VPN services: PrivateTunnel


CyberGhost VPN

Spotflux Lite

Yang aku pernah guna SPOTFLUX dan HOTSPOTSHIELD,, dua-dua ni ok dan boleh digunakan.

So..Start surf and explore blocked site

1 comment:

Syuk Suhaimi said...

bro nak tnya.. ada effect apa2 ke kalo guna VPN service ni ? sekadar nak tahu n belajar pasal benda2 cmni..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...