Wednesday, October 8, 2014

Pilih Power Bank Yang Baik Untuk Smartphone Anda [Yoobao]

Salam...

Harini semua orang memerlukan tenaga lebih...bermakna..semuanya kena lebih... nak guna smartphone pun..nak battery full spanjang masa...kalau bleh nak battery phone tu xpernah turun bawah 80%...


Jadi Setelah 1 Tahun aku menggunkan Power Bank Yoobao..nak citer sikitla..pengalaman beli Power Bank Yoobao...tapi sebelum tu..

Apa yang perlu diambilkira sebelum membeli Power Bank?

Kapasiti - Bigger is Always Better? - ya..betul..obesiti and fat PowerBank is always better..dah nama pun powerbank..mestilah kita nak yang boleh simpan banyak power.. tengok pada battery smartphone anda..brapa capacity dia.. sebagai contoh iPhone 5ass (1570 mAh), jadi kalau kita beli powerbank yang bercapacity 2,000mAh.. bermakna bleh charge skali jer...apa guna ada powerbank tapi bleh charge skali je kan? kalau terlupa charge power bank...hancuss....memandangkan aku ni kira heavy user jugak la..asik whatsapp, youtube, 9gag dan segala apps aku tgk setiap hari..so mmg patut beli yang berkapasiti besar..

Brand Name, Build And Cells Used - Ya..jenama pun kena ada kerana apa?...lebih berkualiti? mungkin..sebab kebanyakan power bank kat pasaran sometimes ada smpai 40,000 mAH...logic ka? 40,000mAh tapi harga murah...takut2 end up jadi macam kat bawah ni..

fake-powerbank
Banyak power bank dari china murah yang xda jenama...letak bag pasir rupanya bagi berat...


So,, bagi mengelakkan keraguan...aku decide untuk beli power bank Yoobao...yang mana lebih berjenama dan meyakinkan..walaupun agak mahal sedikit..Power bank yang aku beli ialah 

YB655
Specifications:
o Product name: 11,000mAh Magic Box Power Bank YB655
o Suitable for mobile phones, iPhone, iPad, cameras, HTC, SAMSUNG, Blackberry, Nokia, PSP/NDSL, and MP3/MP4 players (Can charger iPhone4 5 times, under normal condition)
o Capacity: 11,000mAh
o Device type: external battery pack
o Input: 5V DC, 1,000mA
o Output: 1,000mA
o Color: White
o Packing: gift box
Set contains:
o YB655 Magic Box Power bank (11,000mAh)
o Five connector:V8 Micro, iPod to Micro connector, Nokia, PSP, Mini
o Micro USB cable
o User Manual
Features:
o In a popular style, practicability!
o Portable, rechargeable, and universal power pack
o Keep talking and keep playing longer
o Five LED indicators show the current capacity
o LED Torch last 550H
o Elegant and executive designed make it looks fashionable and smart
o Package with two switched connectors, you can power and recharge your mobile or PDA, iPod/iPhone/iPad, PSP, MP3/MP4 players, digital camera and other mobile devices anywhere
o Flexible recharging of power pack via notebook USB port or wall adapter with USB charging cable
o Automatic recover function for your battery capacity of mobile phone or other device
o Meet all related safety standard,have CE, RoHS and FC certificates


Berkapasiti 11,000mAh.....ok la..phone aku Ninetology 1300mAh...lebih  kurg boleh charge 5-6 kali..


Setakan ni aku dah guna lebih kurang SETAHUN LEBIH++ and keeps on...tak pernah mengecewakan la... Harga pada ketika tu aku beli RM160..maybe sekarang dah  kurg sikit harga..

Apa pun...beli power bank ikut keperluan dan kapasiti battry phone anda...

Inilah power bank yoobao 655 yang telah banyak berbakti kepada aku..dan sesiapa saja yang pernah pinjam power bank dgn aku..huhu..


(sampai wayar USB pn dah hitam..punya lama)



4 comments:

AMIIZAA said...

salams malik, dtg sini baca info:)

Malek Ku said...

wslm..thanks

Khairul said...

per menyampah setiap kali serach masuk spam blog ni.....s

Malek Ku said...

yeke spam..xtau plak..tang mana yg spam



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...