Thursday, October 9, 2014

Contoh Resume Temuduga Penguasa Kastam

Salam.... dah tulis ke resume untuk interview penguasa kastam? ada panduan?..
aku pasti ramai yang agak kecewa bila search "resume kerja kerajaan" atau "resume penguasa kastam" mesti pergi ke web yang ntah apa2.dan kena bayar...kenapa perlu bayar untuk buat resume sedangkan semuanya d hujung jari kan?..



Gunakan otak kita yang cerdas mengcopy paste atau fikirkan resume yang paling clean look dan simple..

Resume yang bagus ada 1-2 page sahaja..sebab..tak ada sapa nak belek banyak muka surat sebab ada Beribu-riban lagi calon..

So..aku cadangkan gunakan resume template yang simple dan lain dari orang lain.[kena buat sendiri la..kretif sikit..]

Bawah ni dua suggestion untuk resume anda smua.;

Yang ni simple line, yang ada colour nanti cuma gambar anda..nice dan nampak profesional?


aku sediakan skali link untuk korg smua download,, document ni memang document WORD, so memang boleh diedit sesuka hati nak tulis apa..

Yang ini pun bagus, sebab clear terang suluh dah tepi kiri adalah karakter anda, dan kanan penjelasan.simple? ya..
Jadi..ingatlah... kita memohon jawatan Pengurusan dan Profesional yaitu Penguasa Kastam W41, jadi segala tindakan kita kenalah profesionall pada sesi temuduga..termasuklah resume anda..

silalah download..kedua-dua contoh resume ni..hadiah dari gue..kepada semua..


Bear in mind!


so..dont take it for granted!..


Related artcle: 

Temuduga Penguasa Kastam W41 September 2014

Etika Pakaian Temu Duga SPA Penguasa Kastam W41


4 comments:

At-Tarmizi said...

Salam singgah..saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog saya balik :)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

Malek Ku said...

thx sronok mlukis..smoga bronok-ronok slallu

Saya Winnie said...

Huhuh.. semoga berjaya dalam interview ya..
Sayang Anjing daripada Anak Sendiri

Malek Ku said...

thx!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...