Thursday, September 27, 2012

Resepi Ayam Madu Dari China... *Best in Town

Salam semua!

Hohooooooooooo..oiii...


Sapa tak suka ayam goreng bersalut madu....4 sure sedap!..tapi normally di Malaysia lain cara Masakannya...Di china pun lain cara masakannya...heheh

Bezanya sedap ngan tak sedap je kan?...apepun aku nk share sikit resepi AYAM MADU dr China ni...


Mengancam oi!...





Tengok pun dah tahu Kerangupannya...tak pa..kejap lagi aku kasi resepi!

Macam rempah KFC digaul dengan Madu lebah tualang


CLOSER LOOK


Dikatakan.isinya lebih manis jika ditambah *MAGGI cukup rasa..






Resepinya senang jugak....antara bahan-bahannya ialah"












Bahan-Bahan:




-Beberapa ekor tikus rumah mahupun di celah-celah longkang..
-Pilih yang gebu2 sedap lagi lazat dan berkhasiat






-Bakar bulu-bulu tikus supaya kelihatan licin lagi enak disaat lidah kita menyentuh kulit time makan nanti..







Basuh semua tikus-tikus yang telah dibuang bulu.sehingga suci hilang bau warna dan rasa...






Potong lah mengikut kegemaran anda...supaya senang nak makan isi2 nya yg di celah-celah tulang ..







Pastikan goreng dengan rempah kunyit dahulu...deep fry ok..mcm gorreng Nugget.




Peramkan selama dua hari...supaya aroma naik hingga ke otak....and then baru goreng...



Taadaaa!! Siap!!


Sedia untuk dimakan...sesuai untuk jamuan ringan dan makan seisi keluarga...




Lemaknya...Ummphh!..nyata memberikan rasa berbeza...




Mmm! Looks and Taste Like Chicken



**Blkueekekekeekeke muntah 100x

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...