Thursday, August 9, 2012

Apa yang interesting kt Sabah?

Hai semua, hehehehe...
Terasa nk tlis psal Sabah...hehehehe.. mesti org kat luar sna nak taw Apa yg intersting kt Sabah nie?? jom kta tngok-tngok gmbar yg aku search ni..

Mount Kinabalu

Yang suke mmanjat Gunung cabar lar diri kat sni...tngok cmne..kekeke..












City Mosque Kinabalu



hah..Masjid terapung yg ada d Sabah..
Menurut sumber yg dipercayai, tapak asalnye dari kawasan pantai dan persisiran air laut Kampung Likas.



















Rumah Terbalik
Pelik tapi benar, mmg ade kat Sabah ni rmah terbalik. Malaysia Book of Record mengesahkan ia satu-satunye seumapamanye kat ngara kta ni tw.. Tak percaya?? Tngok je link kat snie .http://mynewshub.my/2012/03/11/keunikan-rumah-terbalik-di-sabah-tarik-ribuan-pelancong/






Krete kancil pun terbalik...Fuh.....ble tahan...kekekek..Gam ape dorng gna ye???
Gam Gajah kot...hehehe









UMS Aquarium & Marine Museum
Ni plak gambar ble tngok khidupan laut..Kalo korng nk tw nie akuarium nie Terletak dlm sebuah universiti. Heheeheh... Namanye Universiti Malaysia Sabah. Hehehe...ade pluang jenguk student2 sni cra blaja..Kekekeke.. Kalo korang nak tw harga msuk tngok khidupan air laut kat dalam tuh, Harga cume RM5 je sorng  utk Malaysian. Kalo non Malaysian RM10 sorng. Hah..kira murah jga la......
















Handicraft Market
Yg suke kraft tngan tuh ble jnguk2 tngok2 kat snie..hehehe









Hot Poring Spring

Hah...sape suke mandi air panas ?? Datang lar kt snie..kekeke..tapi kena lar tngok btul2 tmpat mane.. kawasan sma tapi blainan tmpat taw..
Yg ni ade batu nie ble rebus telur. Betol, xtpu pnye.
Mnurut sumber yg dipercayai, Mt Kinabalu dipercayai adalah Gunung yg aktif pada berpuluh tahun yg lalu.




Gaya Street Kota Kinabalu

Ni plak Gaya Street kt Sabah. Fuh...bnyk org tw... Sesak nafas smpai brhimpit2...kekeke











The Waterfront Sabah

Kalo ade awek2 tuh tmpat ni lar pling ssuai berdating2. kekeke...pasal knpe? psal tmpat ni mmg bnyk cuple2 dtg time senja. Romatik lar konon..kekeke..
*Mmg pn romantik kalo dgn cewek...kekeke...









Ok lar, ni je yg aku rase interesting, kalo ikutkan betul2 bnyk lg tmpat yg interesting tw..tlmpau bnyak so 8 tmpat je aku cri untuk anda semua..
By: Winnie

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...