Khamis, 12 Januari 2012

Baucer Buku RM200 Boleh Disalahguna

Salam semua...dah lama xupdate blog ni...yelah..dah nama pun tengah exam..skarang tinggal 1 lagi paper..yahooo..tapi mood nak study dah kurg...kiki

Semalam aku baru je lepas ambik Baucer Buku SeMalaysia...

Salahguna yang PERTAMA:



Sebab Apa aku cakap boleh disalahguna??

Sebab tiada nama dan kad Pengenalan.....SEPATUTNYA..time student amik baucer tu..kita dikehendaki tulis on the spot nombor I.C..untuk mngelakkan Baucer tu boleh bertukar hakmilik...


Tapi..Fakulti aku bagi macam tuu je...so bolehla DIJUAL kepada rakan-rakan bila desperate takde duet..hahaha...


Salahguna KEDUA:
Apa Kata Mahasiswa?


Faham tak apa maksudnya? hehehehehe





Maksudnya Boleh Beli...

SATU



DUA



TIGA




TIGA buku Yang Boleh Digunakan Sehingga Tamat Pengajian....hahaha



Apepun..terpulangla nak beli buku apa...beli buku agama pun bagus apa?.. kat atas ni cadangan jer...kikiki.. ok salam..study dulu.






20 ulasan:

NighBerkz Ent berkata...

terpulang pada individu..


http://nighberkz.blogspot.com

ZYASH berkata...

hehehe...nak tau tak zy rancang nak beli ape. zy nak beli kertas print photo tu..hehehehe...stationary...n mcm2 lagi kecuali buku..kihkihkihkihkih..

fasihah al mujibah berkata...

beli novel... hahaha...=D

hana berkata...

x de niat nk beli buku..
sem dpan x de buku pe pn yg perlu..
hahhaha...
beli novel je la..

Malek Ku berkata...

tulah pasai...rmai nk beli buku lain huhu...

akuorangsakit berkata...

Aik..kelakarlah.Hum..hum.Tak tau pula macam ni jadinya.Sy nak beli buku resepi kalau macam ni..hum..hum.

mira maisara berkata...

dapat jugakk..awsome..orang tu ckp leh beli buku novell..haha..salah guna dah nie

Malek Ku berkata...

sememangnya..saya pun akan menyalahgunakan bocer ini...kikiki

Sya Isya berkata...

uihs, tak terfikir pula nak jual kat kawan, guna sendiri lah. RM200 banyak tu....

basyierah berkata...

yerke leh bli mcm2...?? urmm bru ni de taklimat kat poly ak...lect ak ckap 80% = rm 160.00 jew leh d gunakan untk bli buku2 ilmiah n majalah ilmiah..n selebih nya bli alat2 untk blaja... ak kalo leh xnak la bli buku...lgi pon ak kos programming..bku pe ak nk bli kn?? IT kn sntiasa brubah2 , sbb ikot perkembangan kan.. 2 yg lect ak ckap...so,ngan 80% untk bli bku jer,pe bku yg ak nk bli.. ?? baucer kita kn,ptut nya bnda 2 hak kita...knp nk tntukan pe jew kita nk bli...tang ni ak agk tkilan sket la kn... ak bkn x bsyukur ngn pmbrian neh...cma tkilan sket jewr.... urmmm...

Malek Ku berkata...

apepun..ikt atas individu.kikiki...buleh j mn2 pun =)

Nelly The Strange berkata...

nelly tak dapat-II pun !

Malek Ku berkata...

mintak kat fakulti!~ =)

Azham Vosovic berkata...

Aku x amek lg baucer tu...tunggu masuk UPM balik lah hehehe

Hashira Yusoff berkata...

jelesnya yg dah amik tu... I x amek lagi coz glojoh nak balik aritu. :(

Gee berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Gee berkata...

memang boleh beli mcam2..salah guna pn bole jugak...1st week vaucer tu keluar..saje pegi survey harga buku kat MPH...perghhh ramai gler student habiskan vaucer tu fully utk novel..dasat2

Malek Ku berkata...

dah nama duit pree...sesaa xamik lagi sila2 la amik..hak student...student power..kikiki

puteh husaini berkata...

hahaha....
saut malaysian...
beli ubat boleh x??
http://pusteh.blogspot.com/

Hasyash berkata...

best gila dapat voucher buku.. klu ta taw nk guna wat apa, meh abgi atul.. sbb kami budak maktab ta dapat voucher buku.. sob3..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...