Sunday, July 3, 2011

Jadual Pergerakan "Bersih"....9 Julai.....Ayuh Rakyat Malaysia!

Salam...memandangkan sekarang ramai orang yang dah prepare nak join BERSIH hujung minggu ni.....untuk orang yang duk sibuk persoalkan kenapa perlu join bersih ni...mai aku nak bagitau sikit knapa perlu join bersih.....ayoh!....beserta aturcara bersih...


Tarikh 9 Julai:



5.45 am :  Bangun pagi , menuju ke masjid berdekatan..solat subuh secara berjemaah [Kedatangan Diambil]

6:30 am : Mendengar kuliah subuh

7:30 am : Semua peserta diminta pulang ke rumah membantu isteri menyediakan sarapan pagi.

[Bagi yang belum berkahwin...digalakkan tidur seketika...ataupun termenung di tangga mengenangkan hala tuju hidup yang sebenar ataupun keluar bersenam di taman rekreasi berdekatan]

8:30 am : Sarapan pagi bersama-sama keluarga

[Bagi anak yatim piatu...sarapan pagi sambil termenung dimeja makan mengenangkan hala tuju hidup 2 ]


9:30 am : Aktiviti Bebas....keh3..


Apa pendapat korg pasai BERSIH ni?..perlu atau tidak?......


Pada pendapat aku la kan....


  • Patutnya kita nak tunjukkan yang BERSIH ini Betul3 MANTAP....Kita Penuhkan stadium Bukit jalil Dengan kapsiti 90 000 orang dengan lautan kuning....tunjukkan bertapa ramainya BERSIH..nak gempak..setiap negeri penuhkan stadium negeri masing2...tak perlu nak demonstrasi jalanan..konon nak tunjuk orang ramai...xpayah!..kalau dah kumpul setiap stadium negeri kompem dapat liputan media...
Camni ha....


Ha,,,, eh..ni geng patriot..keh3...

Sebenarnya team bola malaysia pun sokong bersih...tak caya?


Keh3..xdelah ni saja aku edit bagai...huahua

  • Tak perlu demonstrasi jalanan....ianya hanya akan menutup periuk nasi makcik2 yang duk meniaga KAIS PAGI MAKAN PAGI...orang join ni xterpikir ke?..sian makcik2 ni kena tutup kedai....ada anak bini tunggu kat rumah nak diberi makan.....cuba kalau org yg join ni ada kat tempat peniaga2 kecil tu???..xke mnyumpah?

  • Banyak lagi cara lain kita boleh buat nak bantah cara pemerintahan skarang ni KALAU  kerajaan ni betul2 xleh pakai...SPRM xguna,tipu ke pa...contohnya adelah cara yg aku kemukakan atas tadi....

  • Janganlah kita nak gaduh2...bila negara kita dah xtentu hala....kuasa besar..senang nak masuk....contoh senang..PALESTIN...senang je israel masuk ..sebabnya?...ada dua puak islam yang berpecah dalam negara tu....habis..negara ...komonla...negara kita kalau betul xelok...kita ramai2...demonstrasi secara aman....dekat kawasan terbuka...dan xmengganggu ketenteraman awam....kan itu lebih baik....

Sekian....

6 comments:

Mejuez said...

keh keh keh..!! betul2.. penuhkan studium je lagi baik dari penuhi jalanan..

alah bayar tiket masuk studium berapa lah sangat.. keh keh keh..

yang tokey studium tak ambil kesempatan untuk untung rugi la... huhuhuhu

Cik Nursya said...

ape beza demonstrasi dgn perhimpunan haram? knape bile geng2 krajaaan yg wat ohimpunan dipangil demonstrasi atau phimpunan aman, tp bile pmbangkang wat dipanggil 'haram'?

kaseh suchi said...

hehehe..
bala...bala...bala....

kena baca harakah plak ni...tujuan sebenar perhimpunan ni...xle kata nak dengar ja,,,

kot la deme bincang nak tukar parti ke...rugi la kerajaan..hahaha

Izz Latif said...

~hukhuk~

teringin nak tengok Pakatan atau pemimpin yg dorg nak sgt tuh jadik kerajaan baru n memerintah....

betul ke lagi baik dari kerajaan sekarang??

kalau perhimpunan tu mmg atas niat sebab tak puas hati dengan SPR then i follow...
tapi kalau semata2 nak defend Seseorang itu...

ouh nooooo...

(^-^)

peacenownhereafter said...

kedatangan diambil. macam sekolah lak.
dulu ayat fomous warden "subuh esok amat bermakna buat saya"
rindu sekolah :)

Mohd Nasharudeen said...

bangang, kompom perbadanan stadium tak nak bagi. jgn nak adakan perhimpunan haram!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...