Sunday, May 15, 2011

The Best Place to Waste time on net...[Serius]

Salam...haaa...

Amacam? aku tau ramai diantara kita ni yang baru start cuti U 4 bulan kan kan kan??..heheh...so aku tau korang semua mesti tak tahu nak buat apa kat internet kan?

Maaasa ni lah nak explore tempat2 nak buang masa kat internet....mai sini nak habaq sikit..





Antara tempat yg menarik:


1. Hot or Not


Haa...kat laman ni korg bleh rate..gambar sesiapa saja then click  HOT ataupun NOT....contohnya camni...


Tengok tu...lisa surihani dengan Mr.X...

Then Aku rate la HOT...serius hot kot dorg ni...ahahah

Tapii tulah...boleh rate jelah kan...tak ke membuang masa tu?...huahua







Yang ni serius buang masa............yelah cam main gunting batu kertas [Jus-bukan jus buah-buahan]..alaa..tak kan xpahaam kot..main ijus2...tak tahulah apa korg panggil...siapa yang menang mengikut peringkat akan dapat DUIT yang sebenar in real life....amacam?..bunyi cam bes je kan?.....tapi xpayah la...heheh..bia aku je main...korang tengok je...huahua...

Ni ha contohnya....






3. Fark

Fark ok....tak da makna lain dan jangan pikir lain.....kat sini dia kumpulkan banyak link-link website yang post berita pelik-pelik....dalam satu hari boleh kata 100 link di post kat web ni...kadang2 ada yang menarik...eh bukan kadang-kadang...slalula kot...hm..xjugak...eh...jap...keh3...layan la noh...

Contoh:



Pernah dengar berita orang tua mati kat fukushima baru-baru ni? ni lah berita yang sebenarnya....dia mati bukan sebab radiasi...........KOT...aku xleh jamin keh3







Aku dah mula suka web ni...web ni khas untuk orang yang tangan bangku [Macam Aku], yang tak reti melukis kartoon [Macam Aku jugak]  tapi berhajat nak buat komik sendiri [Bukan aku]...hohoho....tengok ni aku buat...


dan resultnya....


Amacam?..yang besnya ianya simple...banyak lagi character yang boleh dipilih....serius bes...jom buang masa!! hehe







Fail blog ni memang famous....tapi kalau jarang datang memang banyak yang kita miss...saja santai-santai ok la blog ni....lawak pun ada...contoh:


Harga patung kulit putih lagi mahal dari patung kulit hitam....apa bezanya??? warna je pun....tak tahulah plak warna putih lagi mahal....setahu aku warna putih lagi murah... racis ni racis!..huahua








Free Rice ni adalah non-profit website yang dianjurkan oleh UN World Food Programme...dia sebenarnya game...skali kita jawab...dia akan derma rice kat orang yang memerlukan....senang je kot..sambil jawab jer...budak2 pun boleh buat...cmni je haa....


Tengok...mula-mula sikit jer aku derma...lama-lama...

.
.
.
.

Tengok..makin banyak nasik..huahua...xda rugi apepun...


Ok..sampai dicni saja aku BUANG MASA lagi di blog ni...semoga bertemu lagi kalina..eh kalian....keh2..saja..malas nak tekan back space...

Apepun..jangan buang masa cam aku..xelok..heheh...

Salam...


10 comments:

cayrol said...

wah bagus, semua best2 tak de la buang masa pun... kalu facebook betul2 buang masa....

Entri terbaru : Hantar artikel untuk menjadi penulis di 100 penulis bagi menambah trafik

Malek Ku said...

ni untuk org yg suka buang masa cm saya..keh3..apepun..thx tuan cayrol

Mutiara Bernilai said...

oh. no 4 tu mcm best..

^__^

Malek Ku said...

num 4 bukan macam...tp memang.. =)

Pijahh' de-Arr said...

warhh bolehlah aku buang masa kat sini..=D

Aman Ibrahim said...

thank you for the information..

Cik Peanut said...

waaaahh idea best ni nk layan belog2 mase gap exam ni. adeh, masih lagi exam, orang lain senang lenang cuti dah

satu lagi peanut suka masuk belog serius and blog oddee.com

Malek Ku said...

=)

Azham Vosovic said...

hahahah suka2.,.. boleh buang masa lagi byk guna internet heheheh

Malek Ku said...

buang jgn xbuang =P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...