Sunday, April 17, 2011

Unusual Drinks and Beverages From Around The World



Salam and Hi!
Put down your boring Teh Tarik  and check out what people around the world are drinking!

BIRD’S NEST SODA: China

Kat Malaysia ni adalah  jugak tapi cam pelik jer..ade ker dalam canned punya??..bukan ke mahal gelier ke bird nest ni?..huhu.

.
SYNTHETIC BLOOD DRINK: United States

Hah!...sapa nak jadi si Cullen tu bleh lah minum nih...ianya dipanggil  “synthetic blood substitute” – complete with iron, protein, and electrolytes.Nampak sebijik cam darah betui...kandungan nutrisi pun sama kot..huhu yang paling bes its  Available for sale here lai lai lai beli cepat...heheh

.
HUMAN BREAST MILK: Asia
Yes, this is actual human breast milk in a carton.Ini Kompem keja china/jepun..minuman pelik-pelik je...hurm..agaknya brapa tukang supplier kena bayar...hahah..mati la hari2 kena pergi kerja.Nasib baik depa letak gambar baby depan tuh...secara xlangsung dia bagitau yang susu ni untuk baby....tapi xtau la kot ada orang guna untuk buat teh tarik..huahuahua
.

SEAGULL WINE: Alaska
Di Alaska, Orang eskimo ni kutip seagull aka sejenis burung (yg sebijik dalam gambar diatas yeh...heheh..) then dia letak dalam botol berisi air dan biarkan ianya diperam/rendam untuk beberapa minggu.Diorang kata rasa air ni sama macam cecair carburetor..ntah..aku xpenah rasa..diorg kata la kan...huhu..

.
PLACENTA JELLY DRINK: Japan

Jepun ni ade je benda pelik-pelik...ni adelah minuman plasenta(xtau? search lah.. heheh) ianya diambil dari BABI bukan MANUSIA...so PLASENTA BABI...BABI ok...BABI..heheh..Dia cakap zero Calories..urm..buleh jadi minuman kesehatan nih..ahaha Gulp!

.
COW URINE SODA: India
Ini lagi dasyat...kencing lembo pun nak minum..awat x minum kencing sendiri ja?.hahah...papelah india oi...mengikut sumber...air ni masih dalam percubaan..dan dah sampai final stage dah..ada flavour aloe vera and gooseberry...secara tidak langsung bersaing dengan Pepsi and Coke!..erk!!.. buleh ke bersaing??? buleh kot...sedap kot...nantii aku xkan cuba!!!!..hahaha
Untuk sapa xpercaya ni haaaa. Video here.
.
BABY MICE WINE: Asia
Ini adelah minuman "tonik Kesihatan"...anak tikus yang berusia 2 hari direndam dalam botol berisi wine rice and leave them to ferment... semua minuman nak ferment..haih..Diorang cakap..nak rendam baby mice ni kena sebelum dia bukak mata...otherwise air ni akan jadi poisonus...hek eleh...banyak lagi air lain buleh minum... air cendol lagi sedap kot dari mice wine nih..kan kan kan kan??hahaha

.
FROG JUICE: Peru
Tu dia....memang sedap ah air katak eh jus katak...nampak x katak tu putih jer?..sebab apa?...haa sebab sebelum diorang blender jadi jus...diorang kupik/kopik/peel dulu skin katak tu...barulah bersih...(kata beliau,walaupun xdipersetujui oleh aku..heheh). Katanya minum jus ni boleh menyembuhkan penyakit bronchitis,asthma,lethargy adn many othersss...layan ajelah...nak tau lebih lanjut?..sini haaa Read all about it at MSNBC.
.
SNAKE BLOOD WINE: Asia
Yang ni cam penah tengok kat malaysia...tapi tulah...orang minum snake wine ni untuk enhance power lelaki..macam viagra jugakla...apedaaa... minum KOPI JANTAN  sudah xpayah nak cari ular tangkap,jeruk..bagai....ahahahaha

.
TURKEY AND GRAVY SODA: United States
Yang ni agak pelik la kan...mungkin dicipta untuk vegetarian KOT...heheh... ade plak invent air sweet potato soda,air pea,..xke pelik..apepun aku xkn minum air pelik2 gini...

.
DEER PENIS WINE: Asia
Yang ni memang terbaek wa cakap sama lu...ahaha..satu lagi minuman tonik untuk lelaki...wine putih with GIGANTIC DEER PENIS..GIGANTIC okeh...eh apesal highlight ..ah pedulikan..hahah...mana korg nak cari penis rusa ni..masalahnya ...cara minumnya adelah dengan meletakkan penis tu dalam gelas yang hang nak minum tuh... baru ada ONG orang kata.hahahah..tapi minuman ni lah yang diharamkan masa olympic 2008 kat china dulu...hebat x?...buleh lah cuba..bagi yang bukan muslim ....hohoho banned from the Olympics in China 
Sekian~!

11 comments:

Faiz Tapit said...

oh dem!!!

Noor Aqillah Majid =) said...

wekk! o.0

Dea said...

ewwww

Malek Ku said...

nyum3

[AMR]ReenaRawee said...

euww~
entry plg menjijikkan pernah aQ baca..
ho emm geee~
geli seiy~
-___-"

Owner of ~fuNtaStY..YuMmy~ said...

kembang tekak, eeew....=_='

Malek Ku said...

wah ade la pulak entry paling jijik pernah kau baca...aaha.. mmg kembang... btw tx

My Aisy said...

adoai...nak muntah aku tengok air2 nih...huh...

alongxp said...

kembang tekak wei...yg memula tu ok lg ar...aku br nk komen sama cam tongkat ali..klu ikutkn kan mahal...skali bile tgk bwh2,adeh... bergelodak perut nih...

Malek Ku said...

hahah..tahan yolah... =P

anem** said...

oh man malekk~ nasib baik ak tk muntah weyy.. hahaha~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...