Wednesday, March 2, 2011

Cara Nak Tahu Boyfriend Anda Seorang Playboy [Bacaan Wanita]

Salam semua...setelah beberapa hari xupdate..kini aku datang dgn idea baru...yelah aku update blog bila ada somthing yang boleh dan perlu dishare....kali ni on how to know your bf is a player...haa

ilham ni muncul setelah aku baca entry sahabat aku cik farah..

Setelah disiasat dan dibuat research...maka aku tau macamana nak detect laki tu playboy ke x...

Caara-caranya...


1. If he is a playboy...dia xkan ajak korg untuk datang ke rumah ibu bapanya...i mean dia xkan ajak korg datang umah..

Tips: Pergi umah dia..then terus kol cakap dah ada kat rumah dia....haaa mau gelabah..heheh




2. Bila kat public...dia akan berlagak stylo and good looking..walaupun xbrapa nak style..dia akan wujudkan jarak antara korg dan dia...dan dia takkan kenalkan korg kat kawan-kawan dia..

Tips: Kalau kebetulan terserempak dengan kawan-kawan dia..korg suruh jer Boyfriend korg introduce kan kawan dia secara paksa..macam nak kenal2 gitu.....bagi jeles la kan..tgk dia jeles ke x...




3. Si playbooyer ni akan slalu cakap BUSY.. xde masa...banyak keje..ni lah itulah.....yelah...masa yang ada pi cari pompuan lain..

Tips: call pada waktu2 tertentu..atau tanya kawan-kwan dia..betul ker dia busy...atau buat-buat busy..kalau betul xpa...kalau xbetull.. aku raasa korg kena nilai balik..adakah dia lelaki yang ko cari selama ini?? teng teng teng...........




4.Dia akan slalu fixed kan masa date korang...for xample..dia akan sentiasa ajak kamu date hari jumaat... sebab kemungkinan.. hari sabtu dia akan date ngn pompuan lain plak kan?...haaa... tp pandai2 lah korg kenal pasti behaviour dia

Tips: Korg carilah date yang flexible...bukan fixed...if he is surprise with pleasure..then its ok...tapi kalau muka monyok jer cam ada benda xkena...haaa paham2 jelah kan....




5. Seorang playboy akan rasa bersalah bila lepas pergi dating dengan pompuan lain...so... dia akan buat-buat baik...romantik la apa la dengan korg...benda ni kdg2 boleh jadi terlalu obvious...

Tips:..Kalau betul dia ada affair dengan pompuan lain....cakap kat dia "semalam ada kawan i nampak u.........."     n dia akan jawab dengan cepat..n cam glisah  "nampak apa?"




6. Tiap kali date memerlukan duit kan?... walaupun kewangan dia agak ok / kukuh... dia still akan komen n cakap dia xcukup duit...xde duit..

Tips:..kenal pasti apa yg dia buat dengan duit tuh...kalau dia xde beli apa2 or large shopping recently...hah memang meragukan la kan.....kemana hilangnya duit tuh...Ptuih! betul la kan...hehe



7.Lelaki amat senang untuk depengaruhi oleh perempuan....cara berpakaianya  akan berubah...habit dia pun akan berubah bila dah ada yang lain.....perhatikan jelah...mesti ada punya benda berubah...

Tips: belikan dia aksesori exp: necklace,gelang, jam.... n cakap kat dia yang korg suka n suh dia pakai sepanjang masa.....sampai satu masa nanti...bila dah lama2...dia sendiri akan terlupa untuk pakai brg yg korg bg tu...perhatikan je...observe..



8. Bila korg tgh date...dia akn set kan fon dia ke "silent mode".. incase kalau2 pompuan lain kol...ha  xke penign nak jawab....

Tips: when dating with you, if he goes away to answer a phone which does not ring at all, there may be a great mystery...heheh...


Entry ni bukanla nak bersangka buruk kat Boyfren korg...tapi yelah....sekadar berjaga2....kalau xsalah wat pa nak takut...ekeke....

salam...~

sumber tetap : Justrealm

5 comments:

farah said...

setuju dgn tips2 yg diberikan xD

luna qiszara said...

hehe..betul2..alhamdulillah my syg x macam tu..hehehe..

Putri_Aizat said...

yup...so pasni kene berhati2 dijalan raya...aahahak

NabiLLa NaSir said...

ko ade tak ciri2 macam dalam tips ni? hahaha

Malek Ku said...

aih..soklan panas jer..kah3..aku xboleh menilai dir aku...so org lain j bleh judge..heheh



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...