Monday, February 7, 2011

Apa Yang Aku Buat Bila Bosan....

Salam semua...

Beselah..time-time aku xdak kerja ni aku akn buat entry yang xde faedah..yang mana memberikan aku kepuasan walaupun xdak orang baca..heheh


So..apa yang korang buat bila bosan dengan laptop bila dah bosan?...kalau aku..


1. Download lagu.. latest...tapi first aku akan pergi tengok kat billboard dulu..sebab kat sini semua lagu update  stiap minggu....mengikut carta....macam yang ni minggu ni punya..m


Billboard Hot 100 - Top 50 Singles (2/12/2011)





2. Main tulis-tulis font secara online...kadang-kadang tu aku nak tukar font ke apa senang online je..xpayah nak download-download... macam ni je senang...


memang banyak font...kompem korang akan suka jugak....buleh try untuk blog korang
Korang pun bleh try.. kat  http://interactimage.com/



3. Edit Gambar Guna Photoscape / Photoshop

Walaupun aku xlah se-expert budak2 lain yang hebat giler edit gambar..aku edit simple2 je... contoh ni ha.

sebelum..






selepas..



heheh.

kalau guna photoshop sebenarnya lagi banyak benda kita boleh buat...

contohny..



Boleh perasan sebagai pemain bola sepak Malaysia....keh3...spot the difference!!  xde kan?..haaa..heheh



Boleh jadi green zombie....





Boleh Berlakon dengan awek korea...


ok..yang ni memang gambar original ...

Amacam?..style tak?..keh3...memang aku dah lama kenal dah awek korea ni...cuma xnak menunjuk-nunjuk je..yelah..nanti orang kaco line...haha


ok...sekian saja..salam

12 comments:

anem** said...

hahahahahaha! betul takde keje lah kau ni. ak tak tau plak kau ni pelakon korea. ahahaha!

Malek Ku said...

xpe..skg ko dh tau..keh3

LADYHEART said...

sgguh kreatif..sudah terbukti..hehe

Malek Ku said...

thx

su said...

leh cuba nanti nih!

thanks!

tang gambar berlakon dlm drama korea paling xtahan! hahaha!

+akufobia+ said...

kenapa bosan?ayokk.

Syarafina Zaini said...

saya suka edit gamabr bila bosan.. tapi, most of d time, guna photoscape je.. hehe~

Malek Ku said...

=)

cAQluF said...

nampak perbedaan warne kulit nye..kui3..

Malek Ku said...

yelah..sy malay...memanglah choc sket..heheh

SheNn said...

Hahaha..gmbar last tu agak lucu ye..

Malek Ku said...

=P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...