Tuesday, December 7, 2010

Lagi Tutorial untuk blogger Malaas

Salam semua..walaupun saya malas...tapi..sapa yang datang blog ni mesti saya pergi balik...kecuali blogger yang buat profile dia private memang aku xpergilah kan..

ok..aku tau most of the blogger ada facebook page untuk blog dia..so do i...ada juga yang blogger post kat facebook profile dia..so nak dijadikan cerita...meh try cara ni

First pergi ke twitterfeed,com


Click lagi clear


First: Sign up...



Then: Taip blog korang..




Next: pilih..korang nak post kat mana.. facebook? twitter?..pun boleh.....





Next...kasi dia masuk facebook kita...allow jangan xallow'..


Pilih lah profile /group yang korg buat..then siap...




Ready to go...okeh..amacam? okeh x?... aku xdak hal lah..blogger sama blogger..apa aku tau itulah aku share sama rakan-rakan blogger..bagusnya aku..inilah hasil titik peluh malek yang berkeyakinan tinggi.. mantap..hehehe pecah trafik 40 juta...haha

ok..selamat mencuba....thx for comin..

5 comments:

nYomeL said...

cool~!! nak try jugak laa..
thanks for sharing this btw!

nYomeL said...

Camne u wat twitterfeed bole update each time u update blog eh..?? nape mine die update skali je? the next2 update die xupdate pun.. tq tolong ajar.. ;)

Malek Ku said...

ouh cuba check kat seting "check for update"

husna said...

interesting....nak try laa. tq

Malek Ku said...

try it!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...