Tuesday, December 14, 2010

Cara Membeli-Belah Di Kuala Lumpur Cara Malek Ku

Salam semua..harap dalam keadaan sehat..


Okeh..sepanjang pemerhatian aku last week aku tiba-tiba rasa nak share tips cara aku membelibelah..

Tapi aku xlah shopping sakan macam makcik-makcik yang kuat shopping..tapi beli ikut keperluan..hehe..


1. Bila nak membeli sesuatu di Petaling Street...yang pasti harga kat sana ada murah dan mahal...ok camni..

  • Target kedai mana nak pergi
  • Pastikan tokey kedai tu muka cam xpenyangak..sebab kalau dia penyangak korg ada kemungkinan akan dipaksa untuk membeli barangan mereka..percayalah...
  • Tawar menawar...biasalah ni kan...tapi bila tawar menawar ni...biar reasonable price...then kalau dia xbagi jugak.. korang buat2 nak blah..then dia akan panggil n rendahkan sket harga..xpercaya? try tengok..hehe..

2. Pusat beli belah yang sentiasa ada jualan murah..Ok..aku slalu beli barang kat SOGO..yelah mana taknya.. tiap-tiap minggu ada sale..approximately..hehe..betul xcaaya pergilah nengok..mesti ada..ni hujung tahun compom ada...sogo banyak barang murah tapi berkualiti..haa ap lagi..


3. Beli Barang di Masjid India..kalau sesiapa yang pernah pergi ke masjid india..memang betul india ada di masjid tu...hehe..dan tiap kali raya puasa jer mesti berpuluh atau ratus orang jual barangan kat sini...buleh kata murah-murah jer...aku suka cari baju RM10 tapi kualiti RM30..xpercaya? pergi tgk sendiri nanti..hehe..banyak lagi barangan feymes..jam,baju prempuan makanan pn ad..macam2-lah..


Ok..setakat ni saja ..nanti bagi banyak-banyak korang lupa lak...ok selamat...

2 comments:

sarah shafie said...

seronoknye klau ley shopping..tp duit tkde ni..aish..

Malek Ku said...

=+



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...