Jumaat, 10 September 2010

Tutorial: How to put Nuffnang Ads Between Post!

Hari ini saya berbesar hati nak berkongsi ap yg baru saja saya dapat discover..heheh!.. sebab ada juga xtau kan nk buat cmana kn kn kn kn?? ok lets start!

Step 1: Cari dulu code nuffnang untuk between post cmni

Click lah supaya lebeh jelas..
okeh daapat?..ni baru tgk2 dulu..biarkan je


Step 2: Then Click, Design> Edit HTML. Then click pada Expand Widget Templates.
Then click ctrl & F together, kemudian copy code di bawah ini dan paste kan di kotak find kat atas...xphm? relax...slow2..ada pics lagi...

Search:    </b:if>

Ok, sekarang anda akan jumpa banyak sangat code "</b:if>"  di dalam coding anda.so kene cari.. Apa yang kita nak adalah  code yang di bawahnya ada code ini 

</b:loop>




Kemudian..Paste code nuffnang diantara code </b:if>  dan  </b:loop>


Macam Dalam Pics ni...

Hang xphm juga mai cni tgk:


okeh siap!
Selamat Mencuba!


10 ulasan:

Mila berkata...

Try buat.. tapi tak jadi.. huhuhu

Mila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Malek Ku berkata...

hurm..mesti ada something kot...tgk balik dekat pics tu

MAMA MIRZA berkata...

bro.. rasanya kena betul² carik nih..



dan pastekan code nuff tuh bawah dia.. baru jd..
thanks bro..

Kucing Parsi berkata...

banyak sangat bif dia tu... ada beberapa yang ada blop tu jugak
kena cuba satu2 jangan save trus. bagi preview dulu.
thanks bro...

Efa berkata...

da try...jadi pun..tqvm

Malek Ku berkata...

no prob

puan nina berkata...

tq utk tutorial ni =)

akuorangsakit berkata...

Hai,
Thanks a lot! Sy berjaya!

Didie Kamila berkata...

thanks..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...