Friday, September 10, 2010

Tutorial: How to put Nuffnang Ads Between Post!

Hari ini saya berbesar hati nak berkongsi ap yg baru saja saya dapat discover..heheh!.. sebab ada juga xtau kan nk buat cmana kn kn kn kn?? ok lets start!

Step 1: Cari dulu code nuffnang untuk between post cmni

Click lah supaya lebeh jelas..
okeh daapat?..ni baru tgk2 dulu..biarkan je


Step 2: Then Click, Design> Edit HTML. Then click pada Expand Widget Templates.
Then click ctrl & F together, kemudian copy code di bawah ini dan paste kan di kotak find kat atas...xphm? relax...slow2..ada pics lagi...

Search:    </b:if>

Ok, sekarang anda akan jumpa banyak sangat code "</b:if>"  di dalam coding anda.so kene cari.. Apa yang kita nak adalah  code yang di bawahnya ada code ini 

</b:loop>




Kemudian..Paste code nuffnang diantara code </b:if>  dan  </b:loop>


Macam Dalam Pics ni...

Hang xphm juga mai cni tgk:


okeh siap!
Selamat Mencuba!


10 comments:

Mila said...

Try buat.. tapi tak jadi.. huhuhu

Mila said...
This comment has been removed by the author.
Malek Ku said...

hurm..mesti ada something kot...tgk balik dekat pics tu

MAMA MIRZA said...

bro.. rasanya kena betul² carik nih..



dan pastekan code nuff tuh bawah dia.. baru jd..
thanks bro..

Kucing Parsi said...

banyak sangat bif dia tu... ada beberapa yang ada blop tu jugak
kena cuba satu2 jangan save trus. bagi preview dulu.
thanks bro...

Efa said...

da try...jadi pun..tqvm

Malek Ku said...

no prob

puan nina said...

tq utk tutorial ni =)

akuorangsakit said...

Hai,
Thanks a lot! Sy berjaya!

Didie Kamila said...

thanks..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...