Jumaat, 20 Ogos 2010

Rahsia jantina komputer anda

Adakah anda tahu komputer (PC/laptop) kita mempunyai jantina?
Lelaki atau perempuan komputer anda?

Bagaimana hendak mengenali jantina komputer kita?
Jantina komputer boleh diketahui dengan mendengar suara komputer kita. Sekiranya suara perempuan, maka jantinanya perempuan dan begitu juga sebaliknya.

Rahsia ini Saya jumpa di ruangan blog sahabat saya Gnesop. Ikuti arahan berikut untuk mencuba:


  1. buka perisian "notepad",
  2. tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
  3. kemudian save as "i love you.vbs"
  4. tutup perisian "notepad" tersebut
  5. akhir sekali, double click fail yang disimpan tadi
  6. suara 'i love you' akan kedengaran. Sekiranya suara perempuan, sah komputer anda perempuan dan begitu juga dengan suara lelaki.
  7. Jika tiada bunyi, ini bermakna komputer anda bisu.. huhuhu


Untuk kepastian(Click untuk gmbar besor)):





Saya dah try...laptop saya lelaki lah...xsyoklah...hehe

15 ulasan:

ken berkata...

default suara patut laki la =)

Malek Ku berkata...

hihi...shh..mungkin ada suara perempuan..hehe jus 4 fun

bain berkata...

alamak.. Teman nyer bisu ler.. xde bunyi kuar..

Malek Ku berkata...

haha..xtau den nk kata ap..cbe check betul2 tgk pics tu cmana...selamat mencuba

miss lala berkata...

alahai..laptop sy perempuan laa..huhu

Malek Ku berkata...

eh?..bia betul...hmm mknanya default voice xsemestinya lelaki

Awek Tocang berkata...

pc kite lelaki bersuara garau. takut pulak dengar. ahahahaha

anem** berkata...

hmm..aku punye perempuan..tak bestnye.. nak tuka? hahaha~

Malek Ku berkata...

tocang~ xpe..ok aper..tu lelaki jantan yang sebenar..hehe

anem~aku okay jer..haha

Sky Before Pinky berkata...

ade yg suara pomppuan ker?? laptop saya laki.. tak best suara dia.. huhu

Malek Ku berkata...

ada rasanya...kawan2 saya ckp ada..^^^rujuk komen kat atas..huhu

zalizalu berkata...

haha, suara perempuan... zzzz ..kira laptop saya perempuan arr nie..

Malek Ku berkata...

yup..mungkin~~

Aidi Si Junker berkata...

laptop saye pompuan...ptt syg bebenor gn lptop nih...hahaha

Malek Ku berkata...

bguih lah.. =)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...