Sunday, June 27, 2010

Tok Nujum World Cup

Setelah dikaji dan dianalisis prestasi semua pasukan..ternyata..kita semua dah nmpak pasukan mana yang akan mara ke pusingan seterusnya..

Setelah dianalisis pasukan yang sesuai untuk merangkul piala dunia tahun ini.... calon2nya adalah:


ARGENTINA.....Kenapa? xperlu dijelas kan lagi..pasukan dari amerika selatan ni xpernah kalah mahupun seri sepanjang kempen piala dunia ni..




Latest Results & Fixtures
15/10 Uruguay 0:1 Argentina
12/6 Argentina 1:0 Nigeria
17/6 Argentina 4:1 Korea Republic
22/6 Greece 0:2 Argentina

27/6 Argentina vs. Mexico

Terbaik bukan? Aksi yang konsisten dan ramai player star pulak tuh!!..

Next..


Netherland xpernah menang world cup....tapi pernah dapat runner up pada tahun 1974,1978...fuh lame dah tuh...skarang ramai player star diorang..walaupun dengan ketiadaan rud van nistelrooy...






Latest Results & Fixtures
5/6 Netherland 6:1 Hungary
14/6 Netherland 2:0 Denmark
19/6 Netherland 1:0 Japan
24/6 Netherland 2:1 Cameroon

28/6 Netherland vs Slovakia


Aksi yang konsisten..juga netherland mempunyai seorang super-sub ELIA nama dia... pemain muda yang tahap permainan dia dah pun mcm profesional...mampu mengubah rentak permainan...xpercaya?? tengok sendiri nanti!


Then....


Ramai penyokong brazil...tapi walaupun brazil dah memang complete star player pun ramai....tapi xbermakna di bleh menang jg...sb rekod...die xmamapu nk menang dengan Portugal..sebab? xde kaka..playmaker xde...klw dulu xde kaka..ronaldinho ade...tapi skg cuma ad sorg j playmaker..



15/6 Brazil 2:1 North Korea
20/6 Brazil 3:1 Cot'e D' Ivoir
25/6 Brazil 0:0 Portugal

28/6 Brazil vs Chile

Brazil mempamerkan aksi xkonsisten...ivory coast,portugal..langsung xbagi north korea score...tapi..brazil ada juga bolos dgn north korea... brazil juga seri tanpa jaringan dengan portugal..nampak aksi xkonsisten brazil...dan brazil buknla calon terbaik untuk memenangi piala dunia pada kali ini....

Anda pula bagaimana?...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...