Saturday, January 31, 2015

Penyokong JDT Rentang Gambar Anjing Piala Sumbangsih 2015

Gambar penyokong JDT rentang banner anjing pakai baju lambang FAM di Piala Sumbangsih 31 Januari 2015 cetus kontroversi. Perlawanan antara JDT vs Pahang dicemari dengan insiden penyokong JDT merentang banner anjing pakai baju lambang fam sambil pegang anak anjing. Menerusi foto yang tersebar, mungkin banner itu tidak ditujukan kepada Pahang namun dituju khas kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM). Namun, rata-rata pengguna laman sosial menganggap tindakan tersebut agak keterlaluan.


anjing 2

Gambar Penyokong JDT Rentang Banner Anjing Piala Sumbangsih 2015

Bagi aku rasanya keterlaluan la...lainla kalau MASKOT FAM or MASKOT JDT/PAHANG adalah anjing..apala maksud yang diorg nak sampaikan ni..biarlak jelas untuk mengelakkan salah faham yang keterlaluan.

rentang

jdt







Sumber: Penyokong JDT Rentang Gambar Anjing Piala Sumbangsih 2015 | melvister.com 

Live Streaming JDT Vs Pahang Piala Sumbangsih 2015




Live Streaming JDT Vs Pahang Piala Sumbangsih 2015. Musim Liga Malaysia 2015 bermula malam ini dengan perlawanan Piala Sumbangsih 2015 di antara JDT dengan Pahang jam 845 malam. Perlawanan Sumbangsih merebut Piala Sultan Ahmad Shah menentang Johor Darul Ta'zim (JDT) di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, akan disiarkan secara langsung di TV3, TV1 dan Astro Arena.

Saksikan Live streaming perlawanan JDT dan Pahang di SINI

Sah.sah la aku sokong PAHANG..kawan anak jati pahang..!

Video Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 12 Full Online



Akhirnya team yang paling tak lawak terkeluar...VIRUS..

huhu..selamat menonton



Pergi ke kedai membeli kaspersky....Virus terkeluar..huhu




Tugasan Pertama: Prop
Tugasan Kedua: Loghat






Sumber: melvister.com 

Harga Terkini Minyak Petrol RON95 RON97 & Diesel Mulai 1 Februari 2015



Harga Minyak Turun Lagi 1 Februari 2015
Yes..walaupun harga barang tak turun, tapi sedikit sebanyak boleh la jimat untuk mereka yang gunakan kenderaan ke tempat kerja.






Mandi minyak ler..apelagi..huhu.


Harga Terkini RON95, RON97 & Diesel Mulai 1 Februari 2015 (Tidak Rasmi)
  • RON95: RM 1.63 Sen Seliter
  • RON97: RM 1.67 Sen Seliter
  • Diesel: RM 1.62 Sen Seliter

Nota Penting: Harga diatas adalah berdasarkan harga pasaran semasa setakat 28 Januari 2015. Bagaimanapun, harga rasmi bagi ketiga-tiga bahan bakar tersebut akan diumumkan KPDNKK pada 31 Januari 2015.


Harga Terdahulu RON95, RON97 & Diesel Mulai 1 Januari 2015
  • RON95: RM1.91 Sen Seliter
  • RON97: RM2.11 Sen Seliter
  • Diesel: RM1.93 Sen Seliter
UPDATE!!!!


Isilah minyak banyak-banyak, mana tau bulan March naik pulak..


Cara Untuk Tukar IP Address Dan Melayari Web Secara Anonymous

Salam,

IP (Internet Protocol) address ni lebih kurang macam pengenalan, identification untuk anda kepada orang lain melalui komputer/laptop anda. lebih kurang macam alamat rumah kita semua orang ada lamaat rumah kan.

Jadi..bagus ke tak bagus kalau orang tau alamat rumah kita?..maybe bagus,,maybe jugak ada orang boleh ambil kesempatan.

Jadi nak sorok alamat kita atau surf web secara orang tak tau..kenala guna VPN(Virtual Private Network).Sebab ONCE kita tukar IP address, dia automatic ingat kita ni dari negara lain.

KENAPA NAK GUNA VPN? APA BAGUSNYER?


  • Surfing web anonymous
  • Akses website-website yang dah kena block
  • Lebih secure data(paid VPN)
Ok, aku guna VPN ni sebab masa dulu-dulu sibuk kecoh malaysia nak ban website itu ini..jadi alternative kepada website ban ni adalah...VPN..

Dengan VPN kita boleh access mana-mana site yang diban di Malaysia..banyak website kena banned yang sebenarnya kat malaysia ni..aku install sebab nak access website-website untuk download movies dan game.


Tengok..banyak website kena block, so VPN yang sesuai digunakan mengikut PCAdvisor UK. adalah seperti berikut...just install je..dan boleh ON and OFF anytime .



Hotspot Shield

Best free VPN services: HotSpot Shield



PrivateTunnel VPN

Best free VPN services: PrivateTunnel


CyberGhost VPN

Spotflux Lite

Yang aku pernah guna SPOTFLUX dan HOTSPOTSHIELD,, dua-dua ni ok dan boleh digunakan.

So..Start surf and explore blocked site



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...