Isnin, 22 Mei 2017

Maksud Lagu Champions League & Live Streaming Final Champions League 2017

Biasa kita dengar lagu opening champions league macam grand naik bulu roma kalau dengar time-time sebelum tengok game... kali ni  tengok apa maksud dia..sambil tu kita dengar laa






Ce sont les meilleures équipes (These are the best teams)
Es sind die allerbesten Mannschaften (They are the best teams)
The main event

Die Meister (The Masters)
Die Besten (The best)
Les grandes équipes (The biggest teams)
The Champions

Une grande réunion (A big gathering)
Eine grosse sportliche Veranstaltung (A big sports event)
The main event

Die Meister (The Masters)
Die Besten (The Best)
Les grandes équipes (The biggest teams)
The Champions

Ils sont les meilleurs (They are the best)
Sie sind die Besten (They are the best)
These are the champions

Die Meister (The Masters)
Die Besten (The Best)
Les grandes équipes (The biggest teams)
The Champions


Simple jer maksud dia.. so final nanti nak tengok free streaming juventus vs real madrid? aku biasa tengok streaming ni kat BatmanStream sebab semua jenis game dan bola dan tak tipu punya streaming. kebanyakan streaming link menipu.. tapi ni baik punya. enjoy. nak bes line kenala ok.. nama pun streaming...

Isnin, 22 Jun 2015

Jadual Waktu Berbuka Puasa & Imsak Negeri Perak 2015

Disebabkan  aku orang perak dah sekarang ni...jadi aku post ler jadual untuk orang perak tampal kat peti sejuk deme..sementara menunggu tu bleh la print daerah masing-masing yer... selamat berbuka!








Isnin, 9 Februari 2015

65 TAHUN ADALAH TEMPOH GILIRAN MENUNGGU TERKINI UNTUK MENUNAIKAN HAJI

OGOS 2014, 60 Tahun...Februari 2015 65 Tahun


Tempoh Menunggu Ibadah Haji Kini 65 TahunRakyat negara ini yang berkemampuan dinasihatkan mengerjakan umrah terlebih dahulu sementara menunggu giliran sehingga 65 tahun untuk menunaikan ibadah haji.

Pengerusi Lembaga Tabung Haji (TH) Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim berkata, cadangan itu diberikan kerana jumlah rakyat berdaftar untuk menunaikan haji kini sudah mencecah 1.6 juta orang.

"Kuota jemaah haji negara kini adalah kira-kira 27,900 orang dan selepas dikurangkan, ia hanya 22,320 orang sahaja bagi setiap tahun.

"Seandainya individu itu mendaftar tahun ini, mereka akan mengambil kira-kira 65 tahun lagi untuk dapat menunaikan haji," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Abdul Azeez mengulas tempoh menunggu bagi setiap rakyat negara ini yang berhasrat untuk menunaikan haji seandainya mendaftar pada tahun ini.

Pada 2013, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom dilaporkan berkata dari segi teknikal umat Islam di negara ini yang mendaftar untuk menunaikan haji terpaksa menunggu 50 tahun untuk ke Tanah Suci.

Kata Jamil Khir, ketika ini terdapat 1.2 juta daripada 8.2 juta pendeposit TH sedang menunggu giliran menunaikan ibadah itu.

Bagaimanapun kata Abdul Azeez, perkara itu akan diteliti dengan mengambil kira pelbagai aspek termasuk faktor kesihatan dan juga umur pemohon.

"Faktor umur adalah yang paling utama kerana kami akan bagi peluang kepada individu berumur 65 tahun ke atas yang belum pernah menunaikan haji untuk pergi terlebih dahulu," ujarnya.

Dalam pada itu kata Abdul Azeez rekod kategori warga emas berumur 75 tahun ke atas dalam sistem kini berjumlah 17,000 orang.

Dari segi caj pula katanya, harga sedia ada setiap jemaah adalah RM16,155 seorang tanpa subsidi.

"TH memberi subsidi RM6,175. Maka harga pakej biasa ialah RM9,980 bagi jemaah kali pertama," jelasnya - Astro Awani

Ahad, 8 Februari 2015

Video Tunku Jalil Sergah Jururawat Jadi Viral. Sebuah video Tunku Laksamana Johor, Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim menyergah seorang jururawat senior (matron) kini menjadi viral di laman sosial.

Lucunya, usikan Tuanku Jalil menyebabkan wanita tersebut terkejut dan melatah serta merta.

Jururawat yang ketawa setelah disergah sebegitu kemudian menampar bahu Tunku Jamil.
Tindakan TJ itu menyebabkan wanita itu terkejut dan melatah serta merta

“Kan dah kena pukul. Sekali sekala usik Matron.


Tunku Jalil


Pos Malaysia : Surat Bagi Orang Buta



Surat bagi orang buta merupakan perkhidmatan khusus menggunakan cetakan Braille seperti majalah dan buku.
Saiz dan Berat.
  • Berat maksimum adalah 7kg
Kadar Bayaran Pos
  • Tiada bayaran pos dikenakan bagi penghantaran dalam negara dan menggunakan perkhidmatan mel darat untuk penghantaran ke luar negara

  • Caj berpandukan kepada bayaran pos kelas ke-2 akan dikenakan bagi penghantaran ke luar negara yang menggunakan perkhidmatan Mel Udara
Anda boleh menyerahkan barangan anda di kaunter pos atau di mana-mana peti pos. Pastikan perkataan “Surat Bagi Orang Buta” ditulis dengan jelas pada sudut kiri sebelah alamat dan patuhi peraturan yang ditetapkan.
Peraturan
  • Barangan mestilah diposkan dengan keadaan sampul tidak digam atau sampul tersebut boleh dibuka untuk pemeriksaan
  • Tidak boleh disertakan mana-mana surat iringan dalam bentuk peribadi atau dokumen
Our Service Agents are at your service. Please feel free to contact them via our POSLINE at:
1 300 300 300
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Jabatan Penjagaan Pelanggan 
Tingkat 6, Ibu Pejabat Pos Malaysia Bhd, 
Komplek Daya Bumi, 
50670 Kuala Lumpur
Waktu OperasiIsnin - Jumaat : 8.30 pagi to 8.00 malam
Sabtu: 8:30 pagi to 5:00 ptg

( kecuali Sabtu pertama setiap bulan atau Cuti Umum )
Faks03-2273 3927
E-mailcare@pos.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...